Om mig

Jeg har skrevet lige så længe, jeg har kunnet holde på en blyant, og har altid holdt af at lege med sproget. Efter at have boet i USA ét år, blev engelsk en af mine yndlingslegepladser.

Jeg tog en kandidatgrad i engelsk litteratur på Aarhus Universitet og specialiserede mig i amerikanske studier. Samtidig arbejdede jeg som oversætter og redaktionel assistent på CDR-forlag i Aarhus.

Efter studierne førte ambitionerne mig til en karriere inden for kommunikation med forandringsledelse og storytelling som speciale.

Jeg har videreuddannet mig inden for Story Coaching, Integrative Coaching, Mindfulness samt Biblioterapi  … og så er jeg bidt af en gal dansemus, og jeg faciliterer dans under overskriften Movefulness.

Jeg reagerer nu på titler som oversætter, storyteller, (tekst)forfatter, digter, remsesmed, underviser, story healer, forlægger, sprognørd, ordjonglør, spirituel, dansedame og kunstner… og vender mig stadig forskrækket af vane, når nogen råber på en leder.  ;-)

Du kan enten hoppe til mit CV her eller …

"Jeg er glad for, at du vil skrive til Min Bedste Bog. Jeg er SÅ begejstret for de historier, du allerede har skrevet, og jeg ved, at der gemmer sig mange flere i dig."

Helle Kaae Sørensen, Stifter af Min Bedste Bog

Storymind og jeg

Mit firma hedder ikke Storymind uden grund … navnet er en hyldest til to af mine hjertebørn storytelling og mindfulness.

Det vil jeg gerne uddybe, men hvis det var mit CV, du ledte efter, så spring videre til det her.

Jeg skriver og fortæller historier. Det har jeg gjort, siden jeg lærte at tale. Historier er mit hjerteblod. Jeg har flere historier i skuffen, end jeg har udgivet, så der er masser af stof at tage af. Jeg er dog særligt glad for historier, der udfordrer vores syn på verden, sindet og hinanden. Historier, der forandrer og forankrer.

Jeg skriver alt fra digte, til børnerim, historier og magiske fortællinger – og flere af mine tekster har fundet vej til trykkeriet.
Andre ligger i skyen og slumrer, indtil jeg endda tager dem frem og puster liv i dem igen.

​Jeg skriver gerne både med humor og med kant – men altid med og fra hjertet. Jeg ønsker, at min læsere skal kunne mærke, at der er et menneske bag ordene. Jeg kan ikke altid planlægge, hvornår lysten til at skrive melder sig – eller hvornår en historie vil fortælles. Derfor er forfatterskab ikke min eneste levevej, men en lidenskab, som af og til bliver business.

Det er ikke kun mine egne tekster, der får mit hjerte til at hamre og fingrene til at flyve til tasterne.

Jeg brænder for at bruge min kærlighed til engelsk sprog og kultur til at oversætter litteratur. Oversættelse er sprogets udøvende kunstart, og jeg elsker at krybe ind i en tekst, fange dens stemme og formidle den på det nye sprog. Det er sjældent en ord-for-ord-øvelse, tværtimod, men en balanceret formidling af mening.

Andre gange trækker jeg på mine erfaringer fra fem år i forlagsbranchen og smøger ærmerne op, hvis jeg falder over en historie, jeg synes skal udgives på dansk.

Mine tekster er altid autentiske og nærværende – og ret ofte med et glimt i øjet eller passende antal dråber hjerteblod.

Tekster skal kunne mærkes … de skal krybe ind under huden på os, så vi ikke kan undslippe deres budskaber. De skal strutte at liv, sprudle af nærvær og fortælle en historie… de må aldrig blive ligegyldige og kedsommelige.

De tekster, jeg tænder mest på, er historier … både de virkelige og dem, der er fundet på. Indrømmet – jeg holder især af dem, der vokser frem af fri fantasi, men de giver ikke altid salt til livets karameller. Jeg sluger dem i stedet som ivrig læser.

Men for at være en god fortæller, skal man også være en god lytter … så jeg lytter altid efter historien bag de mennesker, jeg møder.

Historier er en magisk struktur, der ligger som kildekode i menneskets sind. Vi forstår ganske enkelt verden og hinanden bedre, når vi får informationer serveret i form af en vedkommende historie.

Uanset hvem jeg skriver til, så ved jeg, at personen har følelser, og at de følelser er nøglen til at etablere kommunikation. Det er i kontakten med følelser, vi kan mødes i forståelse og skabe den største forandring.

"Annes engelsksproglige ekspertise har været til stor gavn for bøgernes
tilgængelighed og har kvalificeret teksternes indhold.
"

Signe Holm-Larsen, Indehaver af PAL-Consult, tidligere chefredaktør ved Kroghs Forlag
og redaktør ved Dafolo samt fagredaktør ved Den Store Danske Encyklopædi

" … Annes høje faglighed og sans for detaljen. Det var vigtigt for os, at korrekturlæseren havde indsigt i det emne, bogen behandler, samt at vi kunne stole på hurtig eksekvering. Vi håber, der dukker flere muligheder for samarbejde op, da det altid er en stor faglig fornøjelse."

Britt Korsager, Kommunikationschef, Lego

"Anne får afsluttet og lukket opgaver, og hendes særlige talent for skriftlig formidling
har været en fornøjelse at se komme til udtryk i børnebøger,
sange, undervisnings- og pressemateriale.
"

Ulla Flye Andersen, Direktør, Sprog&leg

Brudstykker

Herunder kan du læse et par brudstykker fra mit liv med det skrevne ord - og hvordan min historie har ført mig derhen, hvor jeg er i dag.

Brudstykke #1: Barndom

Da jeg gik i 3. klasse bad vores dansklærer os om at skrive en stil om vores hobby. Jeg gik til opgaven med ildhu og fortalte om, hvordan jeg samlede på små regnbuefarvede skyer, som jeg fangede i kirketårne.

Du har sikkert gættet, at den stil var det pure opspind – og jeg foretrak da også, når opgaven lød på fristil. De tog mig og mine sagesløse lærere på rejse til fjerne universer og magiske verdener, og jeg blev ofte spået en fremtid på forfatterskolen. Måske skulle jeg have lyttet til den feedback, men det gjorde jeg ikke …

Brudstykke #2: Ungdom

I stedet læste jeg mere og mere … men mistede nok modet til at skrive selv. Jeg mærkede igen gløden i fingrene og pirren i sindet, da jeg som studerende fik lov til at oversætte fantasifulde børne- og ungdomsbøger for det forlag, jeg arbejdede for, mens jeg læste stor litteratur på mit studie og drømte om en karrierer i bogbranchen. En velmenende redaktør fortalte mig så, at jeg enten godt kunne pakke min universitetsuddannelse sammen eller smutte …

Brudstykke #3: Voksenliv

Det råd lyttede jeg desværre til og fik mig et ”rigtigt” job i det private erhvervsliv, hvor jeg tilbragte de næste 12 år med at opføre mig (og skrive) mere og mere ”corporate”.

Altid var der dog en fortælletrold, der kæmpede for at slippe ud.
Den viste sig i glimt, når jeg kom til at skrive interne artikler i filmnoir-stil, og i en stigende følelse af, at der var historier, jeg ikke fik fortalt.


Og som man siger, the rest is history …

Mit CV … kort fortalt

 • Født i Aalborg i 1972, men har boet længere tid i Aarhus-området - siden 2005 i Hadsten.

 • Uddannet cand.mag i engelsk (amerikanske studier), informationsvidenskab og sociologi.

 • Efteruddannet inden for bl.a.  journalistik, mundtlig formidling, kursus-/mødefacilitering og ledelse

 • Certificeret StoryCoach ved Lisa Bloom i 2010, Integrative Coach fra Ford Institute i 2012 og Mindfulness Coach fra At Works 2013.

 • Selvstændig med firmaet Storymind siden 2013.

 • Fast freelancerådgiver med titel af Kreativ konsulent hos firmaet Sprog&Leg siden 2014 - tekstforfatning, digtning, kommunikationsrådgivning og formidling.

 • Arbejdede inden da 12 år i hhv. Mærsk, IBM og Vestas med kommunikation, forretningsudvikling og digital strategi
  - flere år som teamleder og leder.

 • Arbejdede inden karriere i kommunikationsbranchen som oversætter og redaktørassistent hos CDR-forlag i Aarhus.

 • Tidl. frivillig Coach hos LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

 • Certificeret facilitator af GROOVE og Chakradance i 2015 - og faciliterer mindful danseoplevelser under overskriften Movefulness

 • Reagerer på titler som storyteller, forfatter, digter, forlægger, nørd, spirituel, dansedame og kunstner … med mere.

 • Gift med Søren siden 2005 og mor til Ida fra 2006, Mia fra 2008 og Jonas fra 2011.

Sådan får du fat i mig

Jeg er uden omsvøb lettest at fange på skrift - derfor kan du hurtigst få fat på mig i følgende prioriterede rækkefølge:

Ring til mig eller send sms på dette nr.: +45 61 16 67 06

Send mig post til denne adresse:
Lyøvej 31, 8370 Hadsten

Cookies kommer vi vist ikke udenom længere, men jeg bruger dem ikke til noget. De er her bare for at få siden til at fungere optimalt for dig.

Storymind

Lad os også finde hinanden og connecte her:

Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
Website icon

© 2022 Storymind

Intuit Mailchimp logo